Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κερδίζουμε μία ώρα - Από πότε αλλάζει

tsimiski-nyxta-stolismos

Από τις 10 το βράδυ θα αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Αλλάζει από το βράδυ της Κυριακής (13/12) η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως έχει ανακοινωθεί λόγω της λειτουργίας των καταστημάτων με click away. Πλέον η απαγόρευση μετακίνησης θα αρχίζει στις 22.00 κι όχι στις 21.00 και θα διαρκεί έως τις 05.00.

Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2 στην αποστολή sms. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για μια περαιτέρω διεύρυνση των μετακινήσεων μέσα στις γιορτές, πέραν της μετατόπισης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 στις 22:00 στο πλαίσιο της εφαρμογής του click away στο λιανεμπόριο.

«Δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις. Είπαμε ότι εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μεταθέτουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ. Άρα, η απαγόρευση από αύριο βράδυ Κυριακής και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 10 μέχρι τις 5 το πρωί», τόνισε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παράτασης των ωρών μετακίνησης, ειδικά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Δεν θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα. Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, είναι με ασφάλεια. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

 

Οι έξι κωδικοί για το SMS στο 13033

Η μετακίνηση των πολιτών γίνεται μόνο με τη χρήση SMS προς τον αριθμό 13033 και οι κωδικοί για το κάθε είδος μετακίνησης είναι οι εξής:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, όπως είναι το συνεργείο, ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ