Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος με τις δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ για την ομοφυλοφιλία

Τι ανέφερε για το σύμφωνο συμβίωσης ο Μητροπολίτης

Τις απόψεις του για την ομοφυλοφιλία εξέφρασε ο Mητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας στον ALPHΑ εξέφρασε και την αντίθεσή του να θεσμοθετηθεί το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι σέβεται τους ομοφυλόφιλους, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την ομοφυλοφιλία ως σαπρότητα και ψυχοπαθολογικό πρόβλημα, με την τοποθέτησή του να αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις εκ νέου. «Οφείλω ως ποιμένας να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο. Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό, τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά στηλιτεύω το κακό», είπε.

«Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα, συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι ως ποιμένας υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση, είναι σαπρότητα» είπε.

Αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης υπογράμμισε ότι τον ενόχλησε γιατί θεσμοθετήθηκε, ενώ τόνισε ότι σαν άνθρωπος τον έχει ενοχλήσει ο πειρασμός«Αλλά πάνω απ’ όλα αγάπησα το δημιουργό μου και είμαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μια γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ