Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προφυλακισθέντες οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία στη Ρόδο

Με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος μάγειρας που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την rodiaki, οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατέθεταν επί περίπου δυόμιση ώρες ο καθένας στην ανακρίτρια Ρόδου και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται, ενώ επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου και ο 35χρονος προξενικός υπάλληλος αλλά και ο 52χρονος μάγειρας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας ενώ αίσθηση προκαλεί ο ισχυρισμός του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου πως στις συναντήσεις του με τον 52χρονο μάγειρα μιλούσαν για τον κορωνοϊό. Το πρωί έγινε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο ανδρών από τον ανακριτή.

Ο 35χρονος δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Οι πληροφορίες που δήθεν "συνέλεγα" είναι απλές πληροφορίες που μπορεί ο καθένας είτε να συλλέξει με μια απλή και σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, είτε θα μπορούσε να γνωρίζει εφόσον ετύγχανε να είναι απλά παρών σε οποιοδήποτε πλοίο της γραμμής το οποίο εκτελούσε δρομολόγια από και προς το Καστελόριζο», φέρεται να είπε ο γραμματέας του προξενείου.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος μάγειρας που συνελήφθη στην Κομοτηνή, υποστήριξε πως είχε μια κοινωνική επαφή με τον 35χρονο αλλά διέκοψε οποιαδήποτε σχέση μαζί του όταν του ζήτησε στοιχεία για πολεμικά πλοία.

«Υπήρξε μια κοινωνική επαφή με τον 35χρονο. Τη μία και μοναδική φορά που μου ζήτησε κάποια στοιχεία για πολεμικά πλοία στο Καστελόριζο, σταμάτησα κατευθείαν οποιαδήποτε σχέση μαζί του και διέγραψα το κινητό του τηλέφωνο», φέρεται να δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μάγειρας μετά την σύλληψή του, έκανε στροφή 180 μοιρών καθώς  αρχικά είχε ομολογήσει πως κατέγραφε τα πολεμικά πλοία και τις στρατιωτικές δυνάμεις στο Καστελόριζο για λογαριασμό του 35χρονου γραμματέα. Όπως άλλωστε φέρεται να είχε υποστηρίξει, δεν το έκανε για τα χρήματα, αλλά για την πατρίδα εννοώντας την Τουρκία. Πλέον οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή στη υπόθεση, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την ανάσυρση των ψηφιακών δεδομένων από 8 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα των δυο ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ