Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες των γιορτών φέτος στη Δράμα

ekklisia

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική Ιερά Μητρόπολη

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Περιφερειακής ενότητας Δράμας, όλες οι Θείες Λειτουργίες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ επιτρέπεται η παρουσία 25 ατόμων στις εκκλησίες κάθε ενορίας και 50 ατόμων για τον μητροπολιτικό ναό της κάθε περιοχής, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αποφάσισε οι εκκλησίες να μείνουν κλειστές για τους πιστούς και οι λατρευτικές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν μόνο με την απαραίτητη παρουσία των κληρικών και των ψαλτών.

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης, επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρουσιάζει η περιοχή της Δράμας, αλλά και γιατί ο σεβασμιότατος θα ήθελε η τοπική εκκλησία να συμβάλλει στο να μην υπάρξει ούτε κατ' ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του ιού, τουλάχιστον στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Οι ναοί, πάντως θα είναι ανοιχτοί από τις οχτώ το πρωί, όλες τις εορταστικές ημέρες μόνο για ατομική προσευχή και την προσωπική εξυπηρέτηση των πιστών, τηρουμένων πάντα όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου