Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καιρός τα Χριστούγεννα: «Άνοιξη» για το 3ήμερο – Πότε έρχονται χιόνια

Η πρόγνωση του meteo και της ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα

Καλός γενικά καιρός και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 13, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 15, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι και αργότερα νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και προς το βράδυ έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Ο καιρός για το τριήμερο των Χριστουγέννων - Πότε χαλάει 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία την Παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι στη χώρα μας γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή νέα άνοδο και θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο

Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα στα

δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο και από το βράδυ στο Ιόνιο, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα εξασθενήσουν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Τέλος, τη Δευτέρα, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία αναμένονται στην Ευρώπη για την ημέρα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη χώρας μας ο υδράργυρος θα κινηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ο χάρτης παρουσιάζει τη θερμοκρασία που αναμένεται σε ύψος 1500 μέτρων την Παρασκευή 25/12, απεικονίζονται οι θερμές μάζες στη νοτιανατολική Ευρώπη (κίτρινες αποχρώσεις) και οι πολύ ψυχρές την Δυτική και Βόρεια Ευρώπη (γαλάζιες αποχρώσεις).

8f3kairos.png

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ