Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιερέας: Κοινώνησα με την ίδια λαβίδα με ασθενείς με κορωνοϊό

Τι ανέφερε σε κήρυγμά του στο Αγρίνιο, ανήμερα των Θεοφανείων ο ιερέας

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού είναι παρούσα, ιερέας στο Αγρίνιο, σε κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων προς τους πιστούς, είπε πως «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός» ενώ αναφέρθηκε σε κάτι που όπως είπε έζησε προσωπικά και είναι δικό του «τεστ». 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Agrinionews.gr, στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων -που τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά- αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube ο π. Κ.Καντάνης περιέγραψε αρχικά το δικό του τεστ.

Όπως ανέφερε το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό -με όλες τις περαιτέρω προφυλάξεις- και εν συνεχεία μάλιστα κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Αποφάσισε ακολούθως -αν και δεν είχε σύμπτωμα- να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

 «Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε», υπογράμμισε ο εφημέριος της μεγαλύτερης ενορίας που επεσήμανε πως «η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν περίπου 700 πιστούς, κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια».

Ο π. Κ. Καντάνης κατέληξε πως «πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄ όλα να έχουμε το Χριστό».

Δείτε απόσπασμα από το κήρυγμα 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ