Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες η 11χρονη αθλήτρια: «Βιασμός με όλο το νόημα»

«Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων»

Η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρο ότι υπέστη στα 11 της χρόνια βιασμό  από τον τότε προπονητή της, επιβεβαίωσε το γεγονός της κακοποίησής της.

«Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους, θυμάται η κοπέλα που σήμερα είναι 201 ετών. Ημουν 14 όταν το είπα. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», ανέφερε μιλώντας στο OPEN TV.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Ηταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Είναι η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Εφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει. 

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. Ολο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Επρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».


«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Ομιλο»

Η 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Ομιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Ομιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».

Το έθαψε βαθιά μέσα της για να συνεχίσει αλλά το τραύμα δεν θα κλείσει ποτέ. «Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση.

Κακλαμανάκης: Ανήλικο κορίτσι η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου

Την αποκάλυψη σοκ έκανε το προηγούμενο διάστημα ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. H σοβαρή καταγγελία που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου αφορά μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης που έγινε πριν από περίπου 9 χρόνια για ένα παιδί που τότε ήταν μεταξύ 11 και 14 ετών. O Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε πως το κορίτσι είναι σήμερα 21 ετών.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε συναθλήτρια της. Ο βιασμός αυτός φέρεται να έχει γίνει σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. «Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα.

Πηγή: ethnos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά