Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Lockdown: Το πρόβλημα με τα πολλά SMS στο 13033 - «Θα πρέπει να μπει κόφτης»

Τι είπε ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης για τα συνεχόμενα SMS - Ωστόσο τόνισε πως σχεδόν όλοι πλέον φορούν μάσκα και τηρούν τα μέτρα των αποστάσεων στις περισσότερες περιπτώσεις

Για ενδεχόμενο να μπει κόφτης στο SMS με τον αριθμό 2 (που στέλνουμε για τα καταστήματα) έκανε λόγο ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στις εικόνες που είδαμε στα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πολύ κόσμο να κάνει τα ψώνια του και αναγκαστικά σε αρκετές περιπτώσεις να συνωστίζεται, αφού και μεγάλες ουρές δημιουργούνται και δρόμοι και πεζοδρόμια «καταλαμβάνονται».

Ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι σβήνουν το SMS και στέλνουν νέο, ενώ είναι έξω, «ανανεώνοντας» το δίωρο που τους επιτρέπεται, είτε γιατί δεν έχουν προλάβει να ψωνίσουν, είτε για άλλο λόγο.

«Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής. Όταν αντί για 2 ώρες κάποιος είναι έξω 6 ώρες, αλλάζει τα όσα είχαμε σχεδιάσει, και αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης» διευκρίνισε.

Ωστόσο ο κ. Δερμιτζάκης είπε και πως «αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε σχεδόν 100% μάσκα, κάτι που δεν το είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν κάλο ο κόσμος να φεύγει όταν βλέπει συνωστισμό. Όμως δεν ανησυχεί τόσο πολύ γιατί ήταν έξω και φορούσαν μάσκα.

«Τα παιδιά έχουν και τώρα συμμετοχή στις μεταδόσεις»

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής δε φάνηκε ανήσυχος, καθώς όπως είπε δεν αναμένεται αυτό να παίξει ρόλο στη μετάδοση του ιού.

«Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για τα σχολεία. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα» ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια ανέφερε πως στόχος της επιτροπής είναι να εμβολιαστεί οσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε όσο γίνεται λιγότερο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Η επιβάτης επισκέφθηκε την τουαλέτα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου όπου τραυματίστηκε καθώς η λεκάνη της τουαλέτας έσπασε
Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ακρίβεια και οι παρεμβάσεις ήδη έχουν φέρει αποτελέσματα με μειώσεις στις τιμές
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας
Κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «ξαφνικό θάνατο» του Κάρολου
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας