Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για Κιμούλη - Με μήνυση απαντά ο ηθοποιός

H πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κιμούλη

Ολοένα και σοβαρότερες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το θέμα με την δημόσια εξομολόγηση που έκανε η Ζέτα Δούκα στην εκπομπή Πάμε Δανάη στο Mega, υποστηρίζοντας πως ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλότσησε κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στο θέατρο. Η Ζέτα Δούκα μίλησε για συνεχόμενη ψυχολογική και λεκτική βία που υπέστη εκείνη τη χρονιά από τον γνωστό ηθοποιό.

Ο Γιώργος Κιμούλης δίνει την πρώτη του απάντηση μέσα από τα Παραπολιτικά. Ο ίδιος αναφέρει στη Σάσα Σταμάτη: «Όσα είπε είναι απαράδεκτα και ψευδή και έχω ήδη κινηθεί νομικά κάνοντας αγωγή και μήνυση». 

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Ζέτα Δούκα, καλεσμένη στην Δανάη Μπάρκα, είπε τα εξής:

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…

Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλότσησε και είπε «ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής.

Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Σε νεότερη εξέλιξη και η Κατερίνα Γερονικολού αναφέρθηκε για τις συνθήκες που αντιμετώπισε συνεργαζόμενη με το Γιώργο Κιμούλη.

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας», ανέφερε η ηθοποιός ενώ παρέθεσε την αφίσα από την παράσταση «Δον Ζουάν , η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.

Παράλληλα πρόσθεσε πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Τέλος ευχαρίστησε τη Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ