Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα σχολεία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Την Παρασκευή θα εξεταστούν τα δεδομένα για να οριστικοποιηθεί το άνοιγμα από Δευτέρα

Το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα, επεσήμανε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. 

Τόνισε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. «Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα.»

Επίσης, είπε ότι αν υπάρχουν κάποιες κόκκινες περιοχές, δεν πρέπει να ανοίξουν τα Λύκεια. 

«Προς το παρόν δεν είναι δραματική η κατάσταση, αλλά εκπέμπει μια ανησυχία. Πρέπει να καλυφτούμε σύντομα με τα εμβόλια. Υπάρχει μια καθυστέρηση.», είπε για το θέμα των εμβολίων και προσέθεσε πως «είναι τόσο μεγάλη η ενασχόληση της φαρμακοβιομηχανίας που σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης των εμβολίων. Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε έναν επαρκή εμβολιασμό για να αντιμετωπίσουμε και το θέμα με τον τουρισμό.»

Σύμφωνα με τον καθηγητή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και στους ανθρώπους που εκτίθενται περισσότερο.

Τέλος, ο κ. Γώγος είπε ότι ο δεικτης μεταδοτικότητας (R) παραμένει κάτω από το 1.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18
Ο Δημήτρης Μουμούρης με άλμα στα 15.49 μέτρα πήρε την 3η θέση στο τριπλούν - Πέμπτος ο Μιχάλης Δελιντζόγλου με 15.12μ
Χάλκινο μετάλλιο ο Μουμούρης στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-18
Έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η εξέλιξη των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που θα διατηρηθούν έως και την Τετάρτη
Έκτακτη σύσκεψη για τον καύσωνα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία