Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων μετά την χθεσινή κινητοποίηση για πτώση διθέσιου πολιτικού αεροσκάφους  τύπου DV20 με έναν επιβαίνοντα, το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο.

Σύμφωνα με τον ant1 οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύονται και θα επιχειρούν συνολικά 48 Πυροσβέστες με 21 οχήματα ως εξής: 31 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου, 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα θα επιχειρούν ένα E/Π Surer Puma και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ το ΕΚΑΒ και εθελοντές. Ο συντονισμός των ανωτέρω δυνάμεων, πραγματοποιείται από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ