Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χάρης Ρώμας : Σκηνοθέτης καλεί αγόρια και τους λέει να αυνανιστούν μπροστά του

Τι ανέφερε ο Χάρης Ρώμας για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών

Θέση για τις αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές ηθοποιούς και σκηνοθέτες που παρενοχλούν συναδέλφους τους πήρε ο Χάρης Ρώμας.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν στόματα με σκοπό την τιμωρία των θυτών.

«Και παιδιά από τη σειρά, μου έχουν δηλώσει ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν. Αυτά τα παιδιά, εμείς τα προστατεύσαμε και είναι μεγάλη χαρά για εμένα να τα ακούω να μου λένε πόσο καλά περάσανε στη συνεργασία μας και πόσο καλά αισθάνονται με αυτή την πατρική φροντίδα που τους δείχνω», ανέφερε αρχικά.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχει και ένα τρίτος σκηνοθέτης ο οποίος ζητάει από τους άντρες να αυνανιστούν μπροστά του. Μάλιστα, ο Απόστολος Καμιτσάκης, που υποδύεται τον παπά στο «Καφέ της Χαράς”, είχε κληθεί και αυτός να κάνει ανάρμοστες για ακρόαση πράξεις περνώντας από οντισιόν από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη που κατήγγειλαν ήδη ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο Γιάννης Νιάρος και ο Ερρίκος Μηλιάρης.

«Υπάρχει ένα τρίτος σκηνοθέτης, τον οποίο εγώ δεν τον γνωρίζω και ο οποίος καλεί διάφορα αγόρια και τους λέει ότι για να απελευθερωθείς πρέπει να γυμνωθείς, να αυνανιστείς ενώπιόν μου και έλεγα κι εγώ ποιος είναι αυτός και τι έργο έχει να επιδείξει. Ξαφνικά ο Απόστολος ο Καμιτσάκης, που κάνει τον παπά στο σήριαλ πετάχτηκε και μου είπε ότι “με έχει φωνάξει κι εμένα σε οντισιόν και μου ζήτησε αυτά”. Σίγουρα υπάρχει μια φοβερή αλήθεια πίσω από αυτές τις καταγγελίες» σχολίασε ο Χάρης Ρώμας.

«Η Λάμπρη ήταν στον θίασο μου και μου το είχε πει»

Μιλώντας για την καταγγελία της Αγγελικής Λάμπρη, υποστήριξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο «Θα ξαναπώ ότι δικαστές δεν είμαστε, όμως εδώ υπάρχουν όρια. Η ίδια η ζωή σου δίνει τις απαντήσεις. Όταν υπάρχει σωρεία περιπτώσεων που βγαίνει η μία μετά την άλλη, ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να σκέφτεται πως εδώ κάτι συμβαίνει. Δεν μιλάμε για μία… Μιλάμε για δεκαπέντε, μιλάμε για δεκαεφτά. Είναι τυχαίο; Εμείς ξέραμε κάποια πράγματα. Η Λάμπρη ήταν στον θίασο μου και μου το είχε πει. […] Η Αγγελική μου έλεγε ότι φοβάται μην την κοροϊδεύουν. Τώρα που είναι ένα κύμα, τώρα που είναι η καβάλα στο κύμα όλες και όχι σε ένας μικρός παφλασμός, τώρα είναι η στιγμή! Και καλά κάνουν και βγαίνουν και καταγγέλλουν. Σίγουρα πρέπει να γίνει διαχωρισμός και αξιολόγηση. Μιλάμε για διασταυρωμένες καταστάσεις, μιλάμε για κατ’ επανάληψη καταστάσεις. Σίγουρα ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ήδη αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν ένα διασυρμό και κάποιοι εξ αυτών έχουν παιδιά στην ηλικία αυτών των ανθρώπων που κακοποιηθήκανε, που τους κατηγορούν. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτό;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος φανερά εκνευρισμένος πρόσθεσε: «Για να πάμε στη μεγάλη εικόνα, για ανθρώπους που είναι μεγάλα ονόματα και πλέον είναι διασταυρωμένα από πάρα πολλές περιπτώσεις, από πάρα πολλά κορίτσια. […] Ακούω ότι είναι 100! Έχει κατηγορηθεί ποτέ η Δανδουλάκη, ο Βαλτινός ή εγώ για κατάχρηση εξουσίας; Όταν βλέπεις πως υπάρχει μια συρροή ανθρώπων που θέλουν να καταγγείλουν… Βλέπω ανθρώπους για την περίπτωση Κιμούλη πως όλο αυτό γίνεται επειδή τον ζηλεύουν. Μπορεί να είναι αλήθεια εν μέρει, επειδή έχει κατονομαστεί ο Γιώργος ως ο καλύτερος ηθοποιός -που κι αυτό είναι υποκειμενικό. Να δεχθώ πως είναι ο καλύτερος, είναι αρκετό αυτό για να του δώσεις συχωροχάρτι; […] Το ότι βάζουμε ψηλά τον πήχη, το κάνω κι εγώ. Έχουμε τα ίδια αποτελέσματα για κακοποίηση; Ότι ρίξαμε κλωτσιές, ότι πετάξαμε τασάκια στο κεφάλι; Όχι, φίλοι μου. Τα πράγματα πρέπει να υπάρχουν ένα όριο. Πρέπει να δημιουργηθεί κώδικας δεοντολογίας ακόμα και για τις σχολές”.

Για τον Γιώργο Κιμούλη

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι εδώ κάτι συμβαίνει. Εδώ μιλάμε για διασταυρωμένες καταστάσεις, ακούς 17 άτομα, ο άλλος 100.

Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι αυτοί το πληρώνουν με έναν διασυρμό. Κάποιοι εξ αυτών έχουν παιδιά στην ηλικία αυτών των ανθρώπων που τους κατηγορούν για κακοποίηση. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτό; Να ξέρεις ότι το παιδί σου είναι μια νέα ηθοποιός -εξαιρετική από ό,τι ακούω στην περίπτωση κάποιου-, τι θα έκανε ο συγκεκριμένος αν πήγαινε το παιδί αυτό και του έλεγε ότι μου φέρθηκε με αυτόν τον τρόπο; Ο συγκεκριμένος, επειδή ευαγγελίζεται και τσαμπουκάδες, θα πήγαινε και θα τα είχε κάνει λαμπόγυαλο! Γιατί; Γιατί μπορεί! Κάποιοι άλλοι δεν μπορούν.

Ένας άλλος που μόνος του βγήκε και είπε «Είμαι ο καλύτερος της γενιάς μου»! Αυτό τους έφαγε! Αυτή η έπαρση. Η έπαρση είναι κακός οδηγός γιατί σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνει το οτιδήποτε. Πληρώνουν ήδη και έτσι πρέπει να γίνει.

Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε αυτά τα παιδιά. Ας είναι (σ.σ. οι καταγγελλόμενοι ηθοποιοί) αποδεκτοί από τον κόσμο. Οι πράξεις αυτές δεν μπορούν να είναι αποδεκτές. Δεν μπορείς να ακρωτηριάζεις τα συναισθήματα και τις ελπίδες νέων ανθρώπων. Ακούω «με ξέρετε 35 χρόνια». Σε ξέρουμε ναι, τη μία πλευρά. Την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν την ξέρουμε χρόνια;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές