Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Αίτημα των αρχών να κλείσουν τα σχολεία στη Θάσο - Διασπορά σε μαθητές

Aίτημα από το δήμαρχο Θάσου και τον Ιατρικό Σύλλογο

Μετά τη ραγδαία διασπορά κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Θάσου ο Δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να δώσουν εντολή για άμεση αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου πριν επιδεινωθεί έτι περισσότερο η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί.

Μετά τα τεστ τα οποία έγιναν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στον Πρίνο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, βρέθηκαν άλλοι 6 μαθητές θετικοί στον ιό, 3 σε κάθε σχολείο, καθώς και ένας γονέας.

Τα εν λόγω κρούσματα προστίθενται στα 6 της προηγούμενης ημέρας στο Δημοτικό Σχολείο του Πρίνου (4 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί), ενώ η συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα εκτός από το Δημοτικό, να λαμβάνεται απόφαση για κλείσιμο και του Γυμνασίου.

Τρομάζουν, δε και τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με το νησί να κατέχει θλιβερή πρωτιά στη χώρα με 50,84, ενώ μεγάλη διασπορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κάνει τους ειδικούς να υποψιάζονται ακόμη και μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, κάτι το οποίο θα διαπιστωθεί από τον έλεγχο των δειγμάτων τα οποία θα σταλούν για εξέταση στην Αθήνα.

Η έκκληση του Δημάρχου Θάσου

«Με μοναδικό γνώμονα την προστασία του συνόλου της κοινότητας της Θάσου, ζητώ από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα και από αύριο στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θάσο.

Θεωρώ ότι πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας και αποφυγής περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη Θάσο».

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, ο οποίος με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στους κατοίκους του νησιού και καλεί τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν άμεσα προκειμένου το πρόβλημα με τα κρούσματα σε σχολεία της Θάσου να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ως θεματοφύλακας Δημόσιας Υγείας έχει την υποχρέωση να εκφράσει την έντονη ανησυχία και να επιστήσει την προσοχή για τον κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού στη Θάσο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 10/2/2021 διαπιστώνεται το ιδιαίτερα επιβαρυμένο  επιδημιολογικό φορτίο στο νησί (50 κρούσματα/100.000 πληθυσμό) που αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας όσο και η συχνή διενέργεια διαγνωστικών δοκιμασιών στα μέλη της μαθητικής κοινότητας.

Σε περίπτωση αδυναμίας των παραπάνω τίθεται το δίλημμα της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο νησί και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επέμβουν άμεσα.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Πηγή: kavalapost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
«Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή
O τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητούσε να μην συσχετιστεί η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το μπάζωμα
Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού - Θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή