Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαϊκάλη για καταγγελίες: Διαστρεβλωμένες αναφορές - Θα απαντήσω σκληρά

«Θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο»

Με ανακοίνωση δια του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, ο Παύλος Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι έχουν διαστρεβλωθεί τα γεγονότα και υποστηρίζει ότι «σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες, αλλά θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Χαϊκάλη 

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι. Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Παύλου Χαϊκάλη».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την Ηλιάνα Αραβή, μία νέα καταγγελία κατατέθηκε στο ΣΕΗ για τον Παύλο Χαϊκάλη, το πρωί της Πέμπτης (11/2). Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε», η δεύτερη καταγγελία είναι πιο σοβαρή, καθώς ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να κατηγορείται για απόπειρα βιασμού. Μάλιστα, έγινε αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΟΝ TIME, η οποία σήμερα (12/2) δημοσιεύει συνέντευξη της κοπέλας με τίτλο «Απόπειρα βιασμού». «Κατατέθηκε η καταγγελία. Πηγή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μας αναφέρει ότι είναι πιο σοβαρή από την καταγγελία της Ηλιάνας Αραβή» ανέφερε ο δημοσιογράφος του OPEN.  

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ της εκπομπής, η συγκεκριμένη κοπέλα είχε εμφανιστεί με τη φωνή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 και είχε περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές -όπως αναφέρει η ίδια- που έζησε στα χέρια του ηθοποιού πριν από 31 χρόνια. Σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της, ανέφερε στην ΕΡΤ, και έχοντας μόλις υποβληθεί σε χειρουργείο μαστούη 25χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε στο σπίτι του γνωστό κωμικό με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση για να συζητήσουν για μια νέα ταινία. Εκείνος, όπως καταγγέλλει, της επιτέθηκε. Την άφησε μόνο όταν εκείνη λιποθύμησε, καθώς με το χέρι του τη χτύπησε σε πρόσφατη τομή που είχε από επέμβαση στο μαστό.

«Ηθοποιός με χτύπησε, αποπειράθηκε να με βιάσει, λιποθύμησα»

«Μου έφτιαξε καφέ, είχα πιεί δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησεΞαφνικά είδα έναν άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν πια ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου, είδα κάποιον άλλο. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. Στην πάλη μας με έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πάρα πολλές μέρες. Να μου δηλώνουν αυτό που πήγε να γίνει. (…)

Ήμουν πάρα πολύ τυχερή, όμως, με τη χάρη του θεού γιατί επάνω στην πάλη με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στην τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε, προφανώς, ότι είμαι "εκτός" και έφερε νερό. Μου έβρεξε το μέτωπο και έφερε νερό να πιω. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη».

Οι συγγενείς της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί – όπως λέει – πήγαν στο τμήμα και τον ηθοποιό. «Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει. (…) Έκλαιγε στα πόδια μου και του είπα ότι δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου αλλά αυτός που θα τον τιμωρήσει είναι ο Θεός. Μετάνιωσα πάρα πολλές φορές από εκείνη τη στιγμή που δεν το προχώρησα», ανέφερε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ