Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντιδρούν οι γονείς στη διακοπή σχολικών γευμάτων: «Είναι ντροπή»

Από σήμερα σταματά η διανομή σχολικών γευμάτων σε 1.227 σχολικές μονάδες, ενώ 185.000 μαθητές μένουν εκτός προγράμματος

«Είναι ντροπή με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να σταματούν τα σχολικά γεύματα», δηλώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας για τη διακοπή σχολικών γευμάτων.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν εξολοκλήρου την ευθύνη  που δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων», προσθέτει.

Αναλυτικά:

«ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Μόνο οργή και αγανάκτηση μας γεμίζει ως γονείς η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν εξολοκλήρου την ευθύνη  που δεν έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Όπου υπάρχουν οι ανάγκες των παιδιών μας το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί (σχολικά γεύματα, ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση, διορισμός εκπαιδευτικών, προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής υγιεινής στους μαθητές, κ.α.).

Όπου πρέπει όμως να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης το Υπουργείο επιταχύνει και νομοθετεί ακόμα και με κλειστά σχολεία.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να συνεχιστεί και να διευρυνθεί χωρίς καμία ημέρα καθυστέρηση το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ένα πρόγραμμα που ακόμα και ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες αφού αφορά μόνο το 9% των σχολείων της χώρας και το 14% των μαθητών.»

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα σταματά η διανομή σχολικών γευμάτων σε 1.227 σχολικές μονάδες, ενώ 185.000 μαθητές μένουν εκτός προγράμματος.

Κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα καθιστά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, αδύνατο το διαμοιρασμό του φαγητού το οποίο καταλήγει σε χιλιάδες παιδιά δημοτικών σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ