Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νικολάου: Το Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Τι είπε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

 «Το Σεπτέμβριο του 2021 ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;» διερωτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 «Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας» πρόσθεσε η κ. Νικολάου.

 «Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως ΓΓ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο» τόνισε η ΓΓ. 

Διευκρίνισε ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του. Είναι σε σταθερή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει επαφή με το περιβάλλον. 

 «Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» ξεκαθάρισε η ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

Τσιάρας: «Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος»

«Ιδιαίτερη και λεπτή» χαρακτήρισε τη θέση του ως  Υπουργός Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας, σε παρέμβασή του που έκανε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν είναι δυνατόν ποτέ κανείς να εκβιάζει για το πού θα βρίσκεται φυλακισμένος», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας πως «πολύ περισσότερο όταν το 2015 ο ίδιος δεν ήθελε να βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και τώρα θέλει».

Ο Κ.Τσιάρας σημείωσε ότι, «υπήρξαν οι απαντήσεις από την Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής και πλέον ο κρατούμενος «έχει τη δυνατότητα να ασκήσει τα ένδικα μέσα».

«Λυπάμαι γιατί ένα τέτοιο ζήτημα παίρνει τέτοια έκταση στο δημόσιο διάλογο», σχολίασε, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ψάχνουν να βρουν πού είναι το κράτος δικαίου και από την άλλη τον εκβιασμό κάποιου που για τους δικούς του λόγους θέλει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα».

«Σε έναν τέτοιο εκβιασμό αυτός που πρέπει να υποχωρήσει είναι η κυβέρνηση και όχι ένας καταδικασμένος απεργός πείνας που αν θέλει, μπορεί να σταματήσει την απεργία», διερωτήθηκε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει πολιτική κίνητρα από την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς
Η Χιλή κατέχει ξεχωριστή θέση στην ψυχή του ελληνικού λαού και στη δική μου προσωπικά, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου
Σακελλαροπούλου: Επίσημη επίσκεψη στη Χιλή - Συναντήθηκε με Έλληνες ομογενείς