Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προσφυγή στον υπουργό Δικαιοσύνης από τη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ζητά η κ. Κούρτοβικ

Στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα προσέφυγε η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται οριακή, λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας που πραγματοποιεί, προκειμένου να υπάρξει , έστω και την τελευταία στιγμή, μία παρέμβαση, ικανή να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν.  2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή. Έτσι, αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ