Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμολόγος ΑΠΘ: Προσοχή σε μετασεισμούς – Πολίτες στους δρόμους (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ήδη έχουν σημειωθεί μετασεισμοί μετά τον πρώτο σεισμό των 6 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 στη Θεσσαλία, ο οποίος έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ κούνησε και την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes από το Σεισμολογικό του ΑΠΘ, ο αρχικός σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Τύρναβο, ενώ έχουν γίνει και μετασεισμοί, ισχυροί κοντά στα 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μεγάλη προσοχή στους μετασεισμούς και να παραμείνουν εφόσον είναι δυνατό σε εξωτερικούς χώρους για τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, τόνισε πως ο σεισμός είναι στο ρήγμα του Τυρνάβου. «Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί θα έχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία», ενώ μεγάλη προσοχή ζήτησε και από πολίτες που κατοικούν σε παλιά σπίτια και πολυκατοικίες. Μάλιστα, τόνισε πως αυτοί οι κάτοικοι δεν πρέπει να τα κατοικήσουν τα σπίτια. «Σε καμία περίπτωση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θεσσαλία», κατέληξε ο καθηγητής.

 


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τοπικά μέσα στην Λάρισα. 

 

 

 



xartis_seismos1

 

seismoslarisa__1_seismoslarisa__2_

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή
ο Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων, μετά από κλήση του αντιδημάρχου Νισύρου
Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή