Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Κουφοντίνας - Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο της Λαμίας

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57 ημέρα απεργίας πείνας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:

"Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της".

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για το αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Χθες, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αναβολής της έκτισης της ποινής του, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελέα, "η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του".

Το δικαστήριο πριν υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, εξέτασε ως μάρτυρα τον προϊστάμενο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση υγείας του Δημ. Κουφοντίνα. "Διατηρεί τη συνείδηση του, έχει σώας τας φρένας. Βρίσκεται σε οριακή κατάσταση" κατέθεσε ο ίδιος την Πέμπτη.

Χθες Παρασκευή, η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, έστρεψε και πάλι τα πυρά της εναντίον της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ενώ έκανε λόγο για "προσκόμματα" και "εμπόδια" από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

"Η ΚΕΜ είναι η κα Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κα Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη" σημείωσε η κ. Κούρτοβικ μιλώντας στο MEGA.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ επεσήμανε πως "η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό", ενώ υποστήριξε πως η απεργία πείνας είναι το μόνο μέσο που έχει στην κατοχή του ο κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

"Το δικαστήριο μας λέει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την απόφαση της κ. Νικολάου και μας λέει ότι είναι αναρμόδιο. Πήγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και μας λένε ότι είναι αναρμόδια. Στον Άρειο Πάγο πήγαμε και δήλωσε αναρμόδιος. Καταθέσαμε αίτηση μεταγωγής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αγνοούν. Έστειλαν δε έγγραφη απάντηση για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της σημερινής κρίσης του δικαστηρίου" είπε, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι καταδικασμένοι για τη 17 Νοέμβρη κρατούνται στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με την ίδια, "η απεργία πείνας δεν είναι διεκδίκηση θανάτου αλλά διεκδίκηση ζωής", ενώ ο Δ. Κουφοντίνας ζητά να τον αφήσουν να ζήσει χωρίς δυσμενή διαχείριση σε βάρος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ