Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καραγιάννης: 60 οικίσκοι για προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών

«Σκοπός μας είναι η άμεση υποστήριξη όλων όσων την έχουν ανάγκη και η επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών»

Εξήντα οικίσκους για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τους σεισμούς στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υποδομών και ήδη οι πρώτοι 4Ο έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν μέχρι την Δευτέρα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, τόνισε πως, «Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή, δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου» τόνισε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι η άμεση υποστήριξη όλων όσων την έχουν ανάγκη και η επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών».

Παράλληλα εξήρε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν από την πρώτη στιγμή οι 120 μηχανικοί του υπουργείου που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις αυτοψίες και την καταγραφή των ζημιών σε όλα τα κτίρια.

«Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, έχουμε μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό, έχουμε ξεκινήσει άμεσα και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη διαδικασία ελέγχων των πληγέντων κτηρίων με κλιμάκιο 120 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και σε 3 ημέρες έχουμε πραγματοποιήσει αυτοψίες συνολικά σε 1800 πληγέντα κτήρια» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, αλλά και όλους τους μηχανικούς του υπουργείου, που πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αντιδρούν πάντα με ταχύτητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται κάθε φορά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για προσωρινή στέγαση των πληγέντων από το σεισμό, μεταφέραμε άμεσα και έχουμε ήδη διαθέσει σαράντα (40) τροχόσπιτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη χρήση τους από τους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρίσης».

«Είμαστε δίπλα στους πολίτες με λύσεις κάθε στιγμή» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά