Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Κουφοντίνας για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται, ενδεχομένως και αύριο, Τρίτη, να αποφανθεί σχετικά

Μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη Δικαιοσύνη (δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας) οι συνήγοροί του προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας εκεί να κριθεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του πολυισοβίτη στις φυλακές του Δομοκού, γεγονός που έχει πυροδοτήσει την αντίδραση Κουφοντίνα που βρίσκεται νοσηλευόμενος σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο δρόμος της δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς το δικαστήριο υποδεικνύει ως αρμόδιο να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομοκού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται, ενδεχομένως και αύριο, Τρίτη, να αποφανθεί σχετικά.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ