Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεισόδια στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πορεία με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης δύο ημέρες μετά τα γεγονότα της πλατείας Νέας Σμύρνης, με τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τις καταγγελίες για αναίτιες συλλήψεις και απειλές σε πολίτες που κατέγραφαν με το κινητό τους το περιστατικό.

Σύμφωνα με το news247, η πορεία έχει ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, περνώντας την Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα μεγάλο πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά με τις οικογένειες τους βρίσκεται στην πλατεία της περιοχής.

Η αστυνομία κάνει λόγο για συμμετοχή περίπου 5.000 διαδηλωτών στην πορεία.

Μετά τις 19.00 το βράδυ ξεκίνησαν συγκρούσεις μπροστά από το Α.Τ. της περιοχής ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο. 

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκρηκτική με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες από την πλευρά των διαδηλωτών με την αστυνομία να απαντά με χημικά και την «Αύρα» που ρίχνει νερό για να διαλύσει το πλήθος

Δείτε live VIDEO των επεισοδίων τώρα όπως μεταδίδεται από το news247 τώρα:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=288084136272820&ref=watch_permalink https://www.facebook.com/watch/live/?v=288084136272820&ref=watch_permalink

Κάτοικοι που θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στην αστυνομική βία, συγκεντρώθηκαν ήδη από τις 17:30 στην πλατεία με πανό να έχουν αναρτηθεί από μαθητές της νέας Σμύρνης, φορείς Νοτίων Συνοικιών, την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, αλλά και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς που βρίσκονται στο σημείο.

Η αστυνομική παρουσία περιμετρικά της περιοχής είναι έντονη, με Αύρες της Αστυνομίας και κλούβες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε διάφορα σημεία γύρω από την πλατεία.

Δείτε φωτογραφίες του Intime από τη Νέα Σμύρνη και video του cnn.greece:

neasmyrni4.jpg
neasmyrni6.jpg
neasmyrni7.jpg
neasmyrni5.jpg
neasmyrni3.jpg
neasmyrni.jpg
neasmyrni1.jpg
Κεντρική φωτογραφία: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekab
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)
Το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Φλώρινα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Γέφυρα ζωής για βρέφος 1,5 μηνών - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» την κίνηση στα Μάλγαρα (VIDEO)