Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πολίτες καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς από ΕΛΑΣ – Τα βίντεο που ήρθαν στο φως

Καταγγελίες από πολίτες και κατοίκους κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη

Περιστατικά με αστυνομική βία προς πολίτες καταγράφηκαν σε βίντεο που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη που στιγματίστηκαν από τον άγριο ξυλοδαρμό και τραυματισμό αστυνομικού.

Σε ένα από βίντεο που φέρνουν στη δημοσιότητα οι πολίτες – κάποια εξ αυτών είναι και από κάμερες καναλιών – διακρίνονται αστυνομικοί να εισέρχονται σε κατάστημα και να χτυπούν έναν νεαρό προτού τον βγάλουν στο πεζοδρόμιο και συνεχίσουν να τον χτυπούν.

https://www.facebook.com/ThePressProject/videos/1109449802892782

 

Άλλο βίντεο δείχνει αστυνομικούς να επιτίθενται σε μία κοπέλα, μέχρι και χαστουκίζοντάς την.

 

Σε άλλο βίντεο άνδρες της  αστυνομίας χτυπούν και τραβάνε ένα νεαρό παιδί που μετά τα επεισόδια στην πορεία έχει κρυφτεί σε παρτέρι πολυκατοικίας. Έξαλλοι με την αστυνομική βία κάτοικοι της Νέας Σμύρνης φωνάζουν από τα μπαλκόνια τους «αφήστε ρε το παιδί» με κάποιους να «στολίζουν» με απρεπείς χαρακτηρισμούς τους αστυνομικούς.

 

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τετάρτης κυκλοφόρησαν ανεπιβεβαίωτες εικόνες και βίντεο στα social media που θα προκαλέσουν την επίσημη τοποθέτηση της ΕΛΑΣ, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για αστυνομικό που φέρεται να κρατάει όπλο.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ