Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απόκτηση ιθαγένειας - Σε έξι πόλεις οι πρώτες γραπτές εξετάσεις

Και στη Θεσσαλονίκη

Σε έξι πόλεις θα διεξαχθούν οι πρώτες γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, συνολικά είναι οκτώ τα εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις πρώτες πανελλήνιες εξετάσεις Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου 2021. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε κάθε εξεταστικό κέντρο είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον 25 αιτήσεων. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος του προβλεπόμενου, οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να διαγωνιστούν σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

Οι επόμενες εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων Πολιτογράφησης καθορίστηκε να διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού, ενώ θα εξεταστεί και η επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

Οι ερωτήσεις θα αντληθούν από την Τράπεζα Θεμάτων, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη πρόσβαση μέσω των

ηλεκτρονικων διευθύνσεων: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Στις συνέργειες που θα βοηθήσουν στο να αναπτυχθεί περαιτέρω το κομμάτι του τουρισμού αναφέρθηκαν φορείς της πόλης, αλλά και του επιχειρείν σε...
Ισχύς εν τη ενώσει για να απογειωθεί τουριστικά η Θεσσαλονίκη
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου
«Η Όλγα Κολιάτσου υπήρξε δημοσιογράφος που διακρίθηκε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης έναντι των συναδέλφων της»
Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου