Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνελήφθη ο νεαρός που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή

nea-smyrni-epithesi

Ποιοι χτύπησαν τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ

Συνελήφθη, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο δράστης που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας "Δράση" κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια.

Παράλληλα, για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, ενώ ο ένας από αυτούς κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας "Δράση".

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση μετά τα βίαια γεγονότα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη:

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.

Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα. Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα “κροκοδείλια δάκρυα”, SMS και “ευχαριστώ”. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Ποιοι χτύπησαν τον 27χρονο αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

Οι Αρχές, κάνοντας την ανάλυσή τους για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού, διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με ένα «περίεργο κράμα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Είχαμε να κάνουμε με χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες», σημειώνουν.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στα social media ότι υπήρχε κάλεσμα από χούλιγκαν διάφορων ομάδων «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά.

Τώρα οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους ώστε να βρεθεί ποιος είναι αυτός που φαίνεται να παίρνει φόρα 100 μέτρα, να τρέχει από το απέναντι παρκάκι, να έχει στοχεύσει τον τελευταίο αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ την ώρα που περνά, να πέφτει πάνω του, να τον ρίχνει κάτω από το μηχανάκι, να τον κλωτσά και αμέσως μετά να τον χτυπούν όλοι μαζί όσοι ήταν γύρω του.

Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό της Κυριακής

Την ίδια ώρα, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 29χρονου το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τον πρώτο αστυνομικό που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο να επιτίθεται στον νεαρό, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Δείτε τις σκηνές βίας από όσα εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ