Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Γκούφι»: Αυτό είναι το online παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Το online παιχνίδι που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά

Η Μπλε Φάλαινα και το Momo, φαίνεται πως έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα νέο "παιχνίδι", το οποίο μπορέι να αποδειχθεί παγίδα θανάτου, στοχεύοντας κυρίως παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Το "Jonathan Galindo Challenge" έχει ως πρωταγωνιστή ένα άτομο με μεταμφιέση που παραπέμπει σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων όπως ο Γκούφι. Το ατόμο αυτό εμφανίζεται σε ομάδες στο Facebook, ανοίγει λογαριασμούς στο Instagram, στο Twitter και το Tik Tok, ώστε να "ψαρέψει" τα επίδοξα θύματα του και να τα προκαλέσει σε δοκιμάσιες.

Το όνομα "Galindo" εμφανίζεται στο Instagram, συνήθως σε φωτογραφίες με φίλτρα και στοιχεία ενός οριακά διεστραμμένου cosplay. Μοιάζει με τον Γκούφι, αλλά το πρόσωπο του δείχνει κάτι 100 φορές πιο εφιαλτικό. Ο "Γκούφι" μιλάει σε chat με τους -ανήλικους- followers του και τους ζητάει να περάσουν από δοκιμασίες: μια από αυτές είναι το να ξυπνήσουν αργά το βράδυ για να δουν μια ταινία τρόμου. Όταν ο δοκιμαζόμενος περάσει τις πρώτες πίστες, ακολουθούν πιο "απαιτητικές δοκιμασίες", όπως το να προκαλέσει πληγές στο σώμα του ή ακόμα και το να δοκιμάσει να πέσει στο κενό. Αυτή ήταν και η δοκιμασία που σήμανε το τέλος της ζωής ενός 11χρονου αγοριού στην Ιταλία την περασμένη χρονιά, το οποίο είχε παίξει στο "Galindo Challenge".

Ο Σάμιουελ Κανίνι, ο τεχνικός κινηματογραφικών στούντιο που δημιούργησε την μάσκα σκύλου που παραπέμπει στον Γκούφι, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την εμπλοκή του στο "Galindo Challenge". Μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει πως έφτιαξε αυτή την μάσκα το 2012 για προσωπική του χρήση, αλλά σε απόλυτη άγνοια του, είδε να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες της, σε προφίλ ατόμων που ήθελαν να παρασύρουν παιδιά στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, αυξάνονται διαρκώς οι μιμητές του Jonathan Galindo, οι οποίοι αναζητούν νέα θύματα για συμμετοχή σε νοσηρά "παιχνίδια".

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Μega στο παρακάτω video:

Πηγή: news247

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ