Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στον Συνήγορο του Πολίτη το πόρισμα της ΕΔΕ για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία

Στον Συνήγορο του Πολίτη έχει διαβιβαστεί για περαιτέρω διερεύνηση, η διοικητική δικογραφία για τον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ένα μήνα μετά την κακοποίηση του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: 

«Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε σήμερα στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά από επιστολή που έλαβε από τον πατέρα του 26χρονου, κ. Γιάννη Μάγγο.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας παρακαλέσω στην προσπάθεια για τον αγώνα για τη δικαίωση του παιδιού μας να αναφερθείτε στην περίπτωσή του. Στις 13 Ιουνίου 2020 στοχευμένα και συνειδητά χτυπήθηκε χωρίς να αποτελεί απειλή, τραυματίστηκε, βασσανίστηκε και στο τέλος συνειδητά πετάχτηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας χωρίς να διαπιστωθεί τίποτα εις βάρος του και χωρίς να του απαγγελθεί κάποια κατηγορία. Αυτό το γεγονός ήταν η έμμεση αιτία που οδήγησε το παιδί μας στον θάνατο. […] Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για την εξέλιξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον κ. Χρυσοχοίδη».

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Μάγγος έγραψε στο Facebook:

«Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος που σήμερα 12-3-2021 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συζήτηση για την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του παιδιού μας Βασίλειου, που άδικα και ανηλεώς χτυπήθηκε και βασανίστηκε στις 14-6-2020, από αστυνομικές δυνάμεις στο Βόλο. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο δικαιώνει πολιτικά τον αγώνα μας και η ομιλία του δίνει κουράγιο και αισιοδοξία στους πολίτες για καλύτερες μέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα