Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΣΕΗ κατά Γιατρομανωλάκη για την υπόθεση Νικολάου: «Αποσιώπηση γεγονότων»

Tι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ανακοίνωση με σαφείς αιχμές κατά του Νικόλα Γιατρομανωλάκη εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με την οποία απαντά σε αυτή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης του ΚΘΒΕ που όπως αποδείχτηκε αφορούσαν τον Νίκο Νικολάου.

Το ΣΕΗ στην ουσία απαντά στα όσα ανέφερε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην ανακοίνση που εξέδωσε την Πέμπτη και στην οποία ανέφερε ότι το Σωματείο των Ηθοποιών δεν του απέστειλε τους φακέλους με τις νέες καταγγελίες για το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΘΒΕ. Το ΣΕΗ ξεκαθαρίζει ότι απάντησε στο αίτημα του υφυπουργού Πολιτισμού, παραπέμποντάς τον για να προμηθεευτεί αντίγραφο των καταγγελιών στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή όπου και είχαν κατατεθεί.

Ειδικότερα, το ΣΕΗ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

"Με πραγματική έκπληξη διαβάσαμε την από 11/03/2021 ανακοίνωση του Υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στην οποία γίνεται αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στο Σωματείο μας, προβαίνει αυθαίρετα σε αποσιώπηση γεγονότων.

Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική και επειδή ακριβώς αποδεικνύεται από έγγραφα, δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται. Ειδικότερα, στις 24/2/2021, τόσο ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Σπύρος Μπιμπίλας, όσο και ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Πασχάλης Τσαρούχας, έλαβαν επείγουσα εμπιστευτική επιστολή του Υφυπουργού, δυνάμει της οποίας ζητούσε να του διαβιβαστούν με την ιδιότητα του πολιτικού προϊσταμένου στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκεί στους φορείς στους οποίους διορίζονται όργανα διοίκησης, τα στοιχεία του συγκεκριμένου προσώπου, για το οποίο μεταδόθηκαν πληροφορίες που αναφέρονται στην παραπάνω ανακοίνωσή του και επίσης να του διαβιβαστούν αντίγραφα τυχόν υφιστάμενου φακέλου καταγγελίας για το εν λόγω πρόσωπο.

Εντός δύο (2) το πολύ ωρών από την από την πλευρά μας παραλαβή της επείγουσας εμπιστευτικής επιστολής του Υφυπουργού, με κοινό έγγραφό τους ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΗ και ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ απάντησαν στον κ. Γιατρομανωλάκη. Για την παραλαβή της απαντητικής μας επιστολής από το Γραφείο του Υφυπουργού, λάβαμε μάλιστα σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο κ. Γιώργος Πρέντζας.

Η απάντησή μας στον Υφυπουργό έχει επί λέξει ως εξής:

"Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

κατόπιν του υπ΄ αριθμόν ΕΠ3833/24.2.2021 εγγράφου σας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ότι οι καταγγελίες που έχουν περιέλθει στο σωματείο μας και αφορούν σε πράξεις που σχετίζονται με αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, έχουν ήδη από την πλευρά μας κατατεθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Ως εκ τούτου, οι έχοντες έννομο συμφέρον δύνανται αρμοδίως να τις αναζητήσουν από την επιληφθείσα Εισαγγελική Αρχή."

Μετά τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά, αναρωτιόμαστε ποιος δίνει το δικαίωμα στον κ. Υφυπουργό να αποσιωπά την πλήρη αλήθεια και ουσιαστικά να αφήνει αιχμές για συγκάλυψη από το Σωματείο μας.

Το έργο και η δράση μας κρίνεται και θα κριθεί στο σύνολό της από τα χιλιάδες μέλη του Σωματείου μας και τα συλλογικά του όργανα. Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας λειτουργεί και δρα στα πλαίσια των εσωτερικών ενδοσωματειακών καταστατικών του αρχών που άπτονται της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γι' αυτό ακριβώς, άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, παραπέμψαμε τον κ. Υφυπουργό στην επιληφθείσα Εισαγγελική αρχή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ