Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απάντηση από ΕΛΑΣ: Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός του τροχαίου έξω από τη Βουλή

Απαντήσεις από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για το τραγικό τροχαίο

Απάντηση για την μη σύλληψη του οδηγού υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο με μοτοσυκλέτα έξω από τη Βουλή δίνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Όπως επισημαίνεται ο οδηγός  δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη. Το τροχαίο έγινε την Παρασκευή  ενώ ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 23χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός, με την κατάστασή του να θεωρείται μη αναστρέψιμη και την οικογένειά του να έχει εκφράσει την πρόθεσή της να δωρίσει τα όργανά του.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Επίσης, ο οδηγός τους υπηρεσιακού οχήματος έχει τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας και έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα για το πολύ σοβαρό τροχαίο έκανε ανάρτηση η Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς το υπηρεσιακό όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο ήταν της ασφάλειας της,  αναφέροντας τα εξής:

"Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν."

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο αλλά και σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, το υπηρεσιακό όχημα φαίνεται να μην βρίσκεται στο σημείο του τροχαίου, λίγα λεπτά μετά το τραγικό περιστατικό. Τα ερωτήματα γίνονται ακόμα σοβαρότερα, από βίντεο που έχει αναρτήσει η σελίδα pronews, σε σημείο του οποίου φαίνεται ένας μοτοσυκλετιστής που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας να λέει ότι ο οδηγός της μηχανής πέρασε κανονικά με πράσινο το φανάρι.

Δείτε το βίντεο:

«Διώξ’ τον να μη λέει χαζομάρες» ακούγεται να λέει ο κατά τα φαινόμενα αρχιφύλακας της τροχαίας, «ασ’ το το παιδί!», φωνάζει στη συνέχεια προς τον άνθρωπο που δηλώνει μάρτυρας, «σήκω φύγε τώρα από εδώ εξαφανίσου» του φωνάζει στη συνέχεια.

Σημειώνεται επίσης ότι, καθώς το τροχαίο συνέβη ακριβώς έξω από την πλάγια είσοδο της Βουλής, φαίνεται να υπάρχουν πολλές κάμερες στον γύρω χώρο που είναι πολύ πιθανόν να έχουν καταγράψει το περιστατικό, ώστε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»