Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τροχαίο - Βουλή: Συγκλονίζει η οικογένεια του 23χρονου - Δωρίζει τα όργανά του

Εγκεφαλικά νεκρός ο 23χρονος - «Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες» δηλώνει η αδερφή του

Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο 23χρονος μοτοσικλετιστής μετά το τροχαίο και τη σύγκρουση με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή,

Το τροχαίο συνέβη, το μεσημέρι της Παρασκευής, πριν ακόμα τελειώσει στην Ολομέλεια η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύγκρουση προήλθε όταν το όχημα της Βουλής επιχείρησε να στρίψει-παράτυπα καθώς δεν υπήρχε τροχαία εκείνη την ώρα και να μπει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Τότε, η μηχανή έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο. Ο δε αναβάτης παρότι φορούσε το κράνος του δεν το είχε δέσει με αποτέλεσμα αυτό να εκτοξευτεί μετά τη σύγκρουση.

Μητέρα 23χρονου: Θα δώσουμε τα όργανά του

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η μητέρα του 23χρονου δήλωσε: «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου τόνισε: «Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα»

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του τροχονόμου σε πολίτη, που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το pronews.gr, ο μοτοσικλετιστής που ήταν στο σημείο, στεκόμενος στο αντίθετο ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας φώναζε ότι το θύμα του τροχαίου είχε περάσει με πράσινο. “Με τόση αστυνομία εδώ πέρα, τροχαία, με πράσινο πέρασε και τον τσακίσατε”, ακούγεται να λέει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ