Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Δώδεκα νεκροί σε λίγες μέρες στη Μαλεσίνα - Πώς έγινε η διασπορά

Γάμο με πάνω από 200 καλεσμένους και καφενεία που λειτουργούσαν κανονικά δείχνοντας αγώνες, βλέπουν ως αιτία της διασποράς οι κάτοικοι

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, καθώς αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό.

Στη μακάβρια και μακρά λίστα των θυμάτων του φονικού ιού, το πρωί της Δευτέρα προστέθηκε μία ακόμη 66χρονη κάτοικος Μαλεσίνας (12η στη σειρά), η οποία εξέπνευσε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Εκεί είχε διακομιστεί στις 14 Μαρτίου, αφού τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Λαμίας ήταν όλα κατειλημμένα από άλλους ασθενείς.

Στο «Αχιλλοπούλειο» είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι τρεις ασθενείς από τη Φθιώτιδα 68 με 71 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ξημερώματα Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή στην Κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας, 85χρονος από τη Μαλεσίνα.

Ο κατάλογος των νεκρών είναι μακρύς: Τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε επίσης και ένας 44χρονος πατέρας επίσης από τη Μαλεσίνα, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Γενικότερα, η Φθιώτιδα πληρώνει βαρύ φόρο σε αυτό το τρίτο κύμα πανδημίας, έχοντας μέχρι στιγμής 21 απώλειες εκ των οποίων οι 20 μέσα στο Μάρτιο!

Πώς έφτασε η Μαλεσίνα να μετρά 12 νεκρούς σε λίγες ημέρες

Η Μαλεσίνα βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να έχει επιβάλλει 24ωρο αποκλεισμό της περιοχής λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσαν τόσο η τέλεση ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας και περί τους 200 εκτός, αλλά και το γεγονός ότι υπήρχε γενικότερη χαλάρωση των μέτρων με ενδεικτικό αυτού ότι πλήθος κόσμου συνωστίζοταν στα καφενεία για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρηνεί τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό, ενώ στους 50 υπολογίζονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται.

Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως βαρύ με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

Ταυτόχρονα, κάτοικοι τονίζουν πως η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη με πολύ κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού.

Σημειώνεται πως, όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο Λαμίας είναι γεμάτα (12 στα 12) και μάλιστα σε κάποια από αυτά δίνουν άνιση μάχη νέοι άνθρωποι, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας "χτυπημένοι" από τον ύπουλο ιό.

Με πληροφορίες από lamiareport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ