Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκουτέλης: Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς

tsimiski-broxi

Η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει χαλάρωση, τονίζει η υφ. Υγείας Ζωή Ράπτη

Η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας στην κριτική ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε «οδικό χάρτη» για τη χαλάρωση του lockdown, αλλά μέσα σε λίγες μέρες το πήρε πίσω, είπε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι ειδικοί μίλησαν για άνοιγμα της αγοράς και δραστηριοτήτων εφόσον όμως το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκαν και τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης που στοχεύουν στην αποσυμπίεση των πολιτών, αλλά όπως εξελίσσεται η επιδημιολογική εικόνα αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα.

Η κυρία Ράπτη αναφέρθηκε και στα self test που θα μοιράζονται δωρεάν στους πολίτες, τονίζοντας ότι αποτελούν ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας. Αφού υπογράμμισε ότι είμαστε η πρώτη χώρα που θα μοιράζει δωρεάν αυτά τα τεστ αναφέρθηκε στη διαδικασία της διανομής τους μέσα από τα φαρμακεία, διευκρινίζοντας ότι σύντομα θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία θα ελέγχεται η διανομή τους μέσω του ΑΜΚΑ και στην οποία θα δηλώνονται τα θετικά.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσει μοριακό τεστ, το οποίο θα είναι επίσης δωρεάν για τον πολίτη.

Η κυρία Μακρή τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση μιας πανεθνικής προσπάθειας για τον έλεγχο της πανδημίας, η οποία μέχρι τώρα είναι επιτυχημένη αφού η χώρα μας σε όλους τους σχετικούς δείκτες βρίσκεται σε πολύ καλή θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι μέσα στον Απρίλιο, αναμένεται να διενεργηθούν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Σκουτέλης: Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών αλλά, τα νέα μέτρα, αλλά και για την συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης.

Όπως είπε ο κ. Σκουτέλης είναι εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας

Σύμφωνα με τον κ. Σκουτέλη όπως είπε οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.

Μιλώντας για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου τόνισε ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ .

Σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.

Τέλος σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης: Στις 9 Ιουνίου αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε στην Ευρώπη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μιλά στον «Τ.Θ» για τα διλήμματα της κάλπης, την ακρίβεια και τα μεγάλα έργα στη...
Παύλος Μαρινάκης: Στις 9 Ιουνίου αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε στην Ευρώπη
Θεσσαλονίκη: 40 χρόνια «Κωμωδίες Αριστοφάνη σε κόμικ» - Οι δημιουργοί θυμούνται
Οι 11 κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς, σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία στην Ελλάδα και έχουν ήδη πουλήσει πάνω από 1 εκατ. αντίτυπα.
Θεσσαλονίκη: 40 χρόνια «Κωμωδίες Αριστοφάνη σε κόμικ» - Οι δημιουργοί θυμούνται