Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα «μυστικά» του μενού για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Τι δήλωσε ο δημιουργός του μενού, σεφ Λευτέρης Λαζάρου

«Χαρούμενος και περήφανος», δήλωσε στην εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου αναφερόμενος στο μενού που προσφέρθηκε χθες στο προεδρικό μέγαρο και συμπλήρωσε: «Περήφανος για την τιμή που μου έγινε και χαρούμενος γιατί πήγαν όλα καλά».

«Κοιτάχτε πάντα ο στόχος ο δικός μου και πολλών συναδέλφων μου είναι όσο περισσότερη Ελλάδα μπορεί να χωρέσει σε ένα πιάτο να καταφέρουμε να το κάνουμε γιατί έτσι δίνεις υπεραξία στο τοπικό σου προϊόν. Ξέρετε η μαγειρική δίνει αξία στο προϊόν. Ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στο ράφι της αγοράς έχει μία συγκεκριμένη τιμή. Μαγειρεύοντάς το του δίνεις μία υπεραξία», είπε ο κ. Λαζάρους.

Ερωτηθείς για την έμπνευσή του για το μενού σημείωσε: «Πάντα μαγειρεύουμε με την εποχικότητά τους (σ.σ. αναφέρθηκε στα ψάρια). Δεν παίρνουμε κάτι που είναι εκτός εποχής γιατί έτσι δεν έχουμε μία σωστή πρώτη ύλη. Νωπή, φρέσκια με τα δικά της αρώματα και τις δικές της εντάσεις».

«Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί στο ελληνικό τραπέζι έχω βάλει πάρα πολλά πράγματα που τις περισσότερες φορές ήταν στα αζήτητα. Όχι ότι το Χριστόψαρο ήταν στα αζήτητα. Το Χριστόψαρο το ξέρουμε όλοι οι συνάδελφοι. Είναι ένα από τα ωραιότερα ψάρια. Βέβαια, αν φιλετάρεις το Χριστόψαρο να ξέρετε ότι η τιμή του πολλαπλασιάζεται επί τρία. Γιατί όσο καλύτερος και να είσαι στα φιλεταρίσματα 33% παίρνεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κεφάλι, τα κόκαλα δεν έχουν τη δική τους χρήση. Έχει ζωμό, μπορείς να κάνεις τη βάση για μία ψαρόσουπα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όλα έχουν στο τραπέζι και στην κουζίνα μας τη δική τους θέση», είπε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση αν τον δυσκόλεψε κάτι στο μενού απάντησε: «Όχι όχι. Όταν πατάς στα πόδια σου και ξέρεις τι ακριβώς έχεις να κάνεις όχι δεν έχεις να παιδευτείς. Η μόνη αγωνία ήταν ο καιρός. Να βρεθούν τα ψάρια πραγματικά μία μέρα πριν για να μπορέσουν να φιλεταριστούν. Αυτή ήταν η μεγάλη αγωνία μου».

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ