Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ο καιρός για 2 μέρες: Πού θα έχει βροχές, χιόνια – Η ανάλυση ΕΜΥ, meteo

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Τετάρτη 31 Μαρτίου

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, με την πρόγνωση να αναφέρει ότι έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη (31-03-2021) στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).

Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανάλυση εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού της 30ης Μαρτίου 2021

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη (31-03-2021)  στην ανατολική και νότια χώρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Ένα ισχυρό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί την Τετάρτη  στην περιοχή της Ρόδου που θα συνοδεύεται και από επιφανειακό χαμηλό,  το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και την περιοχή της Κρήτης .

Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα στη Βόρεια Κρήτη , όπου παράλληλα θα χιονίσει και στα ορεινά μέχρι και το πρωί της Πέμπτης . Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης πρώτα στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι και στη Κρήτη.

Εκτός από τις ισχυρές βροχές θα επικρατήσουν και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ που από το πρωί της Πέμπτης βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 4 περίπου βαθμών στα ανατολικά και τα νότια , αλλά από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Τι αναφέρει το METEO 

Βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη 31/03 και Πέμπτη 01/04 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη 31/03 στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/03 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 01/04.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 - 12:00 και 18:00 - 21:00 της Τετάρτης 31/03.

rainsmar31_a.png

rainsmar31_b.png

 

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της  Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

windsmar31.jpg

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του για παραποίηση των δηλώσεών της, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντικείμενο «παραποίησης και ανήθικης...
Βίκυ Φλέσσα: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης παραποιούν φράση μου για τα Τέμπη