Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση έξω από το Υπ. Υγείας: Χημικά στη συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία

Ένταση σε συγκέντρωση εργαζομένων σε Νοσοκομεία έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με πανό, μάσκες και αποστάσεις, οι διαδηλωτές των νοσοκομείων «Άγιος Σάββας», «Γεννηματάς» και Θριάσιο, καθώς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν πορεία μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ζητώντας να μην απολυθεί ο ακτινολόγος του νοσοκομείου και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, αλλά και να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας.

Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Υγείας, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, χτυπώντας τα ρολά, με τους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Επίσης, οι διαδηλωτές αιτήθηκαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, καθώς όπως αναφέρουν «το υπουργείο είναι αρνητικό όσον αφορά τον σκοπό της συγκέντρωσης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο Κώστας Καταραχιάς απολύθηκε, ενώ προηγήθηκε η μετακίνησή του στη ΜΕΘ του «Σωτηρία». Στις 7 Ιανουαρίου έληξε η ετήσια σύμβασή του, στη συνέχεια η διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά και μέχρι αύριο, 31 Μάρτη, που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "ο Άγιος Σάββας", αγωνίζονται εδώ και τρεις μήνες, ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» ανέφερε το κάλεσμα των εργαζομένων στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Κεντρική φωτογραφία: INTIME

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ