Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η οικογένεια της 63χρονης - Τι λέει ο δικηγόρος

"Τα 30 λεπτά μετά δείχνουν την άμεση αιτιώδη συνάφεια", υποστήριξε

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η οικογένεια της 63χρονης που κατέληξε μισή ώρα αφού εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca, στο Ίλιον.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Σακαρούδης είπε: Πλέον περιμένουμε την εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα.

"Εχουμε ορίσει και ιατρική ομάδα και συγκεκριμένα πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στην νεκροψία-νεκροτομή, όπως και εγώ και διαπιστώσαμε ότι υφίστανται ενδείξεις και αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του θανάτου με τον εμβολιασμό", τόνισε σημειώνοντας ότι η προκαταρκτική είναι σε εξέλιξη. Ενα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες, τόνισε ο κ. Σακαρούδης.

Ερωτηθείς αν είχε ενημερώσει για το ιστορικό της, ότι είχε περάσει ένα έμφραγμα επεσήμανε ότι "πέντε στους 10 Ελληνες έχουν περάσει έμφραγμα. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει εμβολιασμό". "Είχε ερωτηθεί πριν εμβολιασθεί. Δεν είχε κρύψει τίποτα. Είχε υποβληθεί μάλιστα και σε εξετάσεις έναν μήνα πριν. Η γυναίκα ήταν σταθεροί και οι εξετάσεις ήταν καθαρές". Η γυναίκα πήγε καλόπιστα δεν είχε ενδοιασμούς, αντιθέτως ήταν και χαρούμενη που θα έκανε το εμβόλιο, είπε ακόμη. "Πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο με μεγάλη χαρά και δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς μισή ώρα μετά, είχαμε τον ξαφνικό θάνατο. Τα 30 λεπτά μετά δείχνουν την άμεση αιτιώδη συνάφεια. Δεν μπορεί να έχει προκληθεί από κάτι άλλο. Η λογική, πέρα από τις επιστημονικές εξελίξεις που θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, τείνει προς τα εκεί", είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα: Θα πρέπει και η εισαγγελία και η πολιτεία να λάβουν άμεσα μέτρα, καθώς εμβολιάζονται πολλοί συμπολίτες μας μ' αυτό το εμβόλιο.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο δικηγόρος

Νωρίτερα ο ίδιος μίλησε και στο MEGA.

Όπως είπε, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το εμβόλιο να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ. Η αιτία θανάτου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας ήταν το πνευμονικό οίδημα. "Πνευμονικό οίδημα προέρχεται, μια από τις αιτίες, βασική αιτία είναι από το έντονο αλλεργικό σοκ. Εμείς έχουμε ορίσει τεχνικό σύμβουλο γιατί θέλουμε να καλύψουμε όλα τα κενά. Είναι μια σπάνια περίπτωση, ένα νέο στοιχείο που μάθαμε μόλις χθες, ψάχνουμε όλες τις περιπτώσεις", είπε. Εκτίμησε ότι μια σίγουρη απάντηση θα υπάρξει εντός των ημερών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης για ψηφιακό σχολείο: Η τεχνολογία βοηθάει επικουρικά
Η σχέση καθηγητή, δασκάλου και μαθητή είναι ο πυρήνας της εκπαίδευσης και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Η τεχνολογία είναι κάτι που βοηθάει, όπως είπε
Πιερρακάκης για ψηφιακό σχολείο: Η τεχνολογία βοηθάει επικουρικά