Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Παγώνει» η Θεσσαλονίκη εν μέσω Άνοιξης – Που μπορεί να χιονίσει

Πότε αλλάζει ο καιρός - Πιθανότητα για χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα

Αλλάζει ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο facebook, ενώ μέχρι και την Τετάρτη θα κινούμαστε σε ανοιξιάτικους ρυθμούς στη συνέχεια αναμένεται να επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός με κρύο ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και το πρωί, πολύ ισχυρούς βοριάδες, βροχές ακόμη και χιόνια σε σχετικά χαμηλά για την εποχή υψόμετρα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Πέμπτη θα συναντήσουμε μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στο βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό άκρο της χώρας μας οι οποίες ίσως προσεγγίσουν ή και ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δείχνει την πορεία του ψυχρού κύματος, αυτό αναμένεται να επηρεάσει και την Θεσσαλονίκη το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Με τον καιρό να προσπαθεί να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο χωρίς όμως να το καταφέρνει απόλυτα, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα μιας και ενώ μέχρι και την Τετάρτη θα κινούμαστε σε ανοιξιάτικους ρυθμούς στη συνέχεια αναμένεται να επικρατήσει χειμωνιάτικος καιρός με κρύο ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και το πρωί, πολύ ισχυρούς βοριάδες, βροχές ακόμη και χιόνια σε σχετικά χαμηλά για την εποχή υψόμετρα.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΛΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΜΑΖΩΝ ΣΤΗ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Μια ατμοσφαιρική κυκλοφορία την οποία συνήθως την συναντούμε τον Χειμώνα, αναμένεται να αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στον πρώτο χάρτη μας, πολικές αέριες μάζες (μπλε αποχρώσεις) θα ξεχυθούν από τα βόρεια προς τα νότια τμήματα της Ευρώπης για να φτάσουν και στη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή φέρνοντας τον Χειμώνα στην καρδιά της Άνοιξης.

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/videos/3790326434368823/?t=0

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Η εξέλιξη αυτή θα επιδεινώσει τον καιρό στην περιοχή μας την Πέμπτη και από τα βορειοδυτικά με βροχές, χιόνια, επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στον δεύτερο χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία της κακοκαιρίας όπου την Πέμπτη τα φαινόμενα θα απασχολήσουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά και νότια. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια Ελλάδα ή ακόμα να πέφτουν και μέσα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ – "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Πέμπτη θα συναντήσουμε μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στο βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό άκρο της χώρας μας οι οποίες ίσως προσεγγίσουν ή και ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς κελσίου.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν με μεγάλες εντάσεις και θα λειτουργούν σαν καταβάτες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Ρόδου. Έτσι λοιπόν είναι πιθανό στη Ρόδο την Πέμπτη ο υδράργυρος να φτάσει τους 24 βαθμούς την ίδια στιγμή που στη Φλώρινα θα βρεθεί κοντά στους 4 πιθανόν συνοδεία χιονόπτωσης.

Την Παρασκευή αυτό το μεγάλο οριζόντιο θερμοκρασιακό εύρος θα εξασθενίσει σημαντικά όμως θα δούμε πιθανόν τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα να σημειώνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τα βόρεια. Στους επόμενους χάρτες μας αποτυπώνεται η εξέλιξη της θερμοκρασίας και του ανέμου για το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή.

Μεγάλη προσοχή στην ένταση των ανέμων μιας και η σύγκρουση της θερμής αέριας μάζας που θα υπάρχει στη χώρα μας με την πολύ ψυχρή που θα ακολουθήσει θα δημιουργήσει έντονη βαροβαθμίδα (διαφορά πίεσης) και άρα μεγάλες εντάσεις στους ανέμους και ιδιαίτερα στις ριπές (δυνατός άνεμος στιγμιαία με μεταβαλλόμενη διεύθυνση).

Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι μου!

Δείτε την ανάρτηση με τους χάρτες

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3790332247701575

 

Δείτε τη σημερινή πρόγνωση του καιρού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ