Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισαγγελική έρευνα για τις κακοποιήσεις αθλητών ενόργανης

Θα διερευνηθεί η υπόθεση και θα εξακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων που αφορούν σεξουαλική βία ή σωματική κακοποίηση

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσουν όσα καταγγέλλονται στην επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας 22 αθλητές και αθλήτριες ενόργανης γυμναστικής για ακραία βίαιες συμπεριφορές προπονητών επί σειρά ετών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων που αφορούν σεξουαλική βία ή σωματική κακοποίηση. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από υπογράφοντες την επίμαχη επιστολή.

Οι 22 αθλητές και, διαφόρων ηλικιών, γνωστοποίησαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σειρά βίαιων περιστατικών που όπως υποστηρίζουν έλαβαν χώρα από το 1985 και μετά σε βάρος ακόμη και ανήλικων αθλητών: «Ως αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα της παρέμβασης σας στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της κακοποίησης που ασκείται σε βάρος των ανήλικων αθλητών και αθλητριών μας. Η κακοποίηση αφορά στη χρήση σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας, τη σεξουαλική παρενόχληση και την προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο πλαίσιο της προπονητικής διαδικασίας αλλά και πέρα από αυτή», αναφέρουν οι αθλήτριες/αθλητές, ενώ περιγράφουν συγκεκριμένες κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές και πράξεις σε βάρος τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία