Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βασιλακόπουλος: Δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας

Σχόλειο για τα γυμνάσια και τα δημοτικά

«Δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας την είδηση ότι δεν θα υπάρξει απόφαση για επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών στα θρανία τους πριν από το Πάσχα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα πιλοτικά κάποιες δραστηριότητες ως μηχανισμός για να μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές. Έφερε ως παράδειγμα το λιανεμπόριο λέγοντας ότι η λειτουργία του δεν αποτελεί «άνοιγμα» αλλά ανακατεύθυνση επικίνδυνων επαφών σε λιγότερο επικίνδυνες, σε χώρους όπου είναι πιο εύκολο να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.

Για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την έναρξη της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Λύκεια από την προσεχή Δευτέρα, τόνισε ότι το άνοιγμα των Λυκείων είναι μια τεράστια εκπαιδευτική ανάγκη και κυρίως για τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών. Εξήγησε ότι η προετοιμασία για της πανελλήνιες για τους πολύ φτωχούς γίνεται μέσα στα Λύκεια, σε πιο μεσαία στρώματα γίνεται με ενισχυτική διδασκαλία στα φροντιστήρια που είναι επίσης κλειστά, ενώ τα ανώτερα οικονομικά στρώματα συνεχίζουν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου