Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυρετώδεις προετοιμασίες για επιστροφή στα Λυκεία με όπλο τα self test

Το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Την επέλασή του συνεχίζει ο κορωνοϊός με νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων και υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ αύριο συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το AstraZeneca. To ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στην επαναλειτουργία των Λυκείων τη Δευτέρα. Η διανομή των self tests, που είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, άρχισε χθες από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα συνεχιστεί σήμερα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα αποτελέσματά τους θα δηλώνονται από την Κυριακή σε ειδική πλατφόρμα που περιλαμβάνει οδηγίες χρήσης προς τους πολίτες.

Μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικοί άρχισαν να προμηθεύονται δωρεάν τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία. Η διαδικασία παραλαβής είναι απλή και σύντομη.

«Έρχονται με το ΑΜΚΑ μια ταυτότητα για ταυτοπροσωπία και παίρνουν το τεστ», λέει ο βοηθός φαρμακοποιού Γεώργιος Κοκουγιάννης. «Αυτή τη στιγμή το σύστημα επιτρέπει μόνο ένα τεστ από την επόμενη εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να πάρουν 2» εξηγεί ο Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Αδαμάντιος Ψαριανός.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιδεικνύουν στο σχολείο τη βεβαίωση αρνητικού τεστ. Συστήνεται το self  test να γίνεται το πρωί λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων ή το προηγούμενο βράδυ. Το αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

«Tο self test θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία των παιδιών θα έρχονται σχολείο και θα ξέρουν ότι είναι υγιή» εκτιμά ο Υποδιευθυντής του Αναξαγορείου Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Ιωάννης Αθανασόπουλος.

Οι προετοιμασίες στα σχολεία ξεκίνησαν καθώς μόλις ανακοινώθηκε το άνοιγμα των σχολείων οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα Λύκεια όλης της χώρας.

«Απολυμαίνουμε τα πάντα τα θρανία, πόμολα τα πάντα για να είναι έτοιμο το σχολείο τη Δευτέρα» τονίζει η κ. Γιώτα που είναι καθαρίστρια σχολείου ενώ ο Διευθυντής του Αναξαγορείου Λυκείου Νέας Ερυθραίας, Παναγιώτης Σπιθουράκης, αναφέρει ότι «θα υπάρχουν τα διπλά διαλείμματα, έχουμε απλώσει τους μαθητές στην τάξη, προσπαθούμε να μην αλλάζουμε αίθουσες».

Η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης δεν θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα και υπογράμμισε  μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «πηγαίνουμε βήμα -βήμα».

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η παράταση του σχολικού έτους για δυο εβδομάδες μέχρι τέλος Ιουνίου για τα Δημοτικά, μέχρι 11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια έτσι ώστε η πρεμιέρα των πανελλαδικών να γίνει στις 14 Ιουνίου εάν επαναληφθεί το περσινό σενάριο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το Μάιο.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι