Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με βιτριόλι: Τι εισηγείται ο εισαγγελέας για την κατηγορούμενη

Στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα

Να παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας , εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Νούλης στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα, κρίση που αιτιολογεί κυρίως από την ποσότητα αλλά και την πυκνότητα του καυστικού υγρού που πέταξε εναντίον της 35χρονης.

 Λίγες μόνο ημέρες από την επί της ουσίας απολογίας που έδωσε η προσωρινά κρατούμενη για τη βίαιη επίθεση σε βάρος της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να μην αποδέχεται όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η απολογούμενη, η οποία αποδέχθηκε την επίθεση λέγοντας, ωστόσο, πως πρόθεση της ήταν να τραυματίσει το θύμα και όχι να το σκοτώσει.

Επικαλούμενος στοιχεία από τις έρευνες που έκαναν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, ο κ. Νούλης θεωρεί πως η 35χρονη πρέπει να δικαστεί από το Κακουργιοδικείο για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε και όχι για επιεικέστερη, όπως αυτή της σωματικής βλάβης που δήλωσε η ίδια ότι αποδέχεται.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή της κατηγορουμένης θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο