Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξαδάκτυλος: Η κρίσιμη μέρα είναι αύριο

«Να μην δούμε εικόνες κοσμοπλημμύρας σε εμπορικούς δρόμους»

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, λίγες ώρες μετά τη λήψη των αποφάσεων για το άνοιγμα το λιανεμπορίου σε Αχαϊα και Θεσσαλονίκη

«Η απόφαση έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις. Για την Αχαΐα το λιανεμπόριο θα λειτουργεί όπως και στην Αθήνα γιατί έχουμε τα καλύτερα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα σε ότι αφορά τις νοσηλείες, έχει το πλήρες κλειστό λιανεμπόριο στην Κοζάνη που παρουσιάζει τη χειρότερη εικόνα από τις τρεις πόλεις και ένα ενδιάμεσο στάδιο στη Θεσσαλονίκη το οποίο επιτρέπεται οριακά από την επιδημιολογική εικόνα της πόλης. Με δισταγμό γίνονται όλα αυτά… ο κίνδυνος είναι εδώ, η χρήση στις δυνατότες που δίνονται πρέπει να είναι προσεκτική.», ανέφερε αρχικά ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα ο δείκτης είναι πολύ κάτω από το 1,1. Σε ότι αφορά τις νοσηλείες είναι στο 1,1. Αυτό δείχνει σε ότι αφορά τα νέα κρούσματα μια τάση σταθεροποίησης.», πρόσθεσε αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ενώ τόνισε την κρισιμότητα της αυριανής ημέρας: «Τις πρώτες πέντε ημέρες δεν είδαμε κάτι ανησυχητικό. Η μέρα κρίσιμη είναι αύριο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ραντεβού και το τρίωρο θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να υπάρχει μια κατανομή των αθρώπων στον χρόνο για να μην έχουμε εικόνες κοσμοπλημμύρας .»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ