Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της Αστυνομίας βίντεο με τους δράστες

Πού ψάχνει η Αστυνομία για τον ηθικό αυτουργό

Δεν αποκλείει η ΕΛ.ΑΣ., το ενδεχόμενοι οι δράστες της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο να ήρθαν από το εξωτερικό. Να πρόκειται δηλαδή για πληρωμένους εκτελεστές, που «υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου», ήρθαν στην Ελλάδα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό συντάκτη και στη συνέχεια έφυγαν. Οι έρευνες τον Αρχών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για να εντοπιστούν τους δράστες και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Πλέον η Αστυνομία έχει στα χέρια της και υλικό από κάμερες ασφαλείας που απεικονίζουν τους δύο δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN TV, μία τακτική που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και συχνότερα σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα είναι οι δολοφόνοι να έρχονται από το εξωτερικό αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ σημείωσε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους». Δηλαδή είναι άνθρωποι κυνικοί, με απαξία για τη ζωή που πήραν τα χρήματα, δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και μπορεί το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι έρευνες των Αρχών πλέον προσανατολίζονται σε δύο πολύ βασικά σημεία. Πρώτον έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων. Αρχικά οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, καθώς την Παρασκευή οι οικογένεια δεν ήταν σε θέση να δώσει πολλές πληροφορίες στην Αστυνομία. Από εδώ και στο εξής θα χρειαστεί να μιλήσουν ξανά και ξανά με τους αστυνομικούς για το εάν γνώριζαν κάτι για οποιαδήποτε απειλή προς τον δημοσιογράφο ή αν υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε. Σημειώνεται πως θα υπάρξουν καταθέσεις και από το επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου.

Το δεύτερο που θα εξετάσουν οι Αρχές θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του θύματος αλλά και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Πού ψάχνει η Αστυνομία για τον ηθικό αυτουργό

Σημειώνεται πως κύριο μέλημα των Αρχών είναι να βρουν αυτόν που βρίσκεται πίσω από την εντολή στους εκτελεστές, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.  

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποια υπόθεση με την οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί, αλλά και το ποια μπορεί να ήταν αυτή. Δηλαδή εάν είχε να κάνει με ανθρώπους της νύχτας, με διαφθορά, ή με κάποια υπόθεση από το κοινό ποινικό ρεπορτάζ.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της βίντεο με τους δράστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, στα χέρια των αρχών υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μία πολυκατοικίας, το οποίο απεικονίζει τους δύο δράστες που το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ

Συγκεκριμένα, τα βίντεο δείχνουν τους δράστες πάνω στη μηχανή χαμηλού κυβισμού. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς με αυτά τα βίντεο μπορεί να υπάρξει ταυτοποίηση του οχήματος από τον αριθμό της πινακίδας του, παρότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η πινακίδα είναι πλαστή. 

Παράλληλα θα ζητηθεί από τις Αρχές άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα  που ήταν ενεργοποιημένα στο τετράγωνο της δολοφονίας την ώρα των πυροβολισμών. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες έλαβαν τηλεφώνημα από συνεργό τους που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο. Οι Αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που μπορεί να γνωρίζουν οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχεία ακόμα και πόρτα - πόρτα. 

10 σφαίρες έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Οπως έδειξε η εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 15:00. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του τη Δράμα και συγκεκριμένα στο χωριό Καλλίφυτο, όπου γεννήθηκε.

Πηγή: ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»