Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστά αύριο τα δημοτικά κοιμητήρια σε όλη τη χώρα λόγω απεργίας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αιτία διάταξη σε νομοσχέδιο που προβλέπει πως οι Δήμοι μπορούν να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες ταφής και ανακομιδής νεκρών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά κοιμητήρια της χώρας λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε αυτά.

Αιτία της απεργίας είναι τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο, που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η επίμαχη διάταξη δίνει τη δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή των δήμων να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες ταφής και ανακομιδής νεκρών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας και κατηγορεί το υπουργείο ότι ο λόγος της κατάθεσής της δεν είναι η έλλειψη προσωπικού που επικαλείται, αλλά η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα