Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λινού: «Σωτήρια» η δυνατότητα μετακίνησης το Πάσχα

pasxa-arni-psisimo
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο», είπε η καθηγήτρια

«Σωτήρια» χαρακτήρισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα, καθώς «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο», ενώ σχετικά με την Aνάσταση η κ. Λινού πρότεινε ανάσταση σε διαφορετικές ώρες «για να διασπαρεί ο κόσμος, να μην είμαστε όλοι μαζί».

«Είναι αστείο», σημείωσε εξάλλου η Αθηνά Λινού, σχετικά με τις φοβίες που έχουν διατυπωθεί για την ασφάλεια των self-tests.

«Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μη γίνει σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε», τονίζει η καθηγήτρια, η οποία συστήνει υπομονή.

«Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει».

Η κ. Λινού σημείωσε πως θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία είναι λογικό να έχουν κουραστεί, ωστόσο «όσο πιο υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς και αν όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων είναι διχαστική.

«Το πρόβλημα είναι ότι διχαζόμαστε και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι η διχόνοια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό που είναι κοινός για όλους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε