Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέλλα: Κινητοποίηση αγροτών - Ζητούν άμεση αποζημίωση (ΦΩΤΟ)

Σε Σκύδρα και Έδεσσα - Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για τις καταστροφές λόγω παγετού

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες της Πέλλας, για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους εξαιτίας του παγετού.

Με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα αγρότες της περιοχής βρέθηκαν το πρωί έξω από το πνευματικό κέντρο του Δήμου Σκύδρας και στη συνέχεια στο Δημαρχείο Σκύδρας ώστε να παραδώσουν ψήφισμα. Από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία μετέβησαν στην Έδεσσα και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο της Π.Ε. Πέλλας ώστε να παραδώσουν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Δείτε φωτογραφίες από την Έδεσσα

agrote00001.jpg
agrot00001.jpg

Δείτε βίντεο του Pellanews από τη Σκύδρα 

Δείτε τι δήλωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στην ΕΡΤ για την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή

Τα αιτήματα

1) Άμεση κήρυξη της Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

2) Άμεση αποζημίωση στο 100% της ζημίας σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες που επλήγησαν (ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, αχλάδια, κεράσια, αμπέλια κλπ) ανεξάρτητα από το βλαστικό στάδιο που βρίσκονταν (ανθοφορία, φούσκωμα οφθαλμών, καρπόδεση, καρποφορία), καθώς και σε όλες τις αροτρέες καλλιέργειες και κηπευτικών.

3) Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με την μορφή προκαταβολής στο 50% της εκτιμώμενης ζημίας ανά περιοχή.

4) Πάγωμα των οφειλών των αγροτών, των οποίων επλήγησαν οι παραγωγές τους για το τρέχον έτος 2021 προς Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο, Τράπεζες, Δήμους, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κλπ.

5) Απαλλαγή από τα εκτιμητικά τέλη υπέρ ΕΛΓΑ.

6) Συμψηφισμός των Ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών προς ΕΛΓΑ με την εξόφληση των αποζημιώσεων που θα δοθούν.

7) Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στην τεράστια καταστροφή που έπληξε το Νομό μας και για να ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες μελλοντικές καταστροφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ