Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Βαξεβάνη

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η Εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων. Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Documento χθες το βράδυ, ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε ότι στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκε από άντρα ,που δεν κατονομάζει δημόσια ,ότι κινδυνεύει καθώς πρόσωπο που βρίσκεται τον τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, για ενέργειες του που ερευνώνται από την Δικαιοσύνη, αναζητά κάποιον για να "εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν" το οποίο θα περιλαμβάνει χτύπημα κατά του κ. Βαξεβάνη αλλά και κάποιου άλλου δημοσιογράφου που ο πληροφοριοδότης δεν θυμόταν το όνομα του. Στο εν λόγω δημοσίευμα , ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι πριν λίγες ημέρες το ένα μέρος από το εν λόγω "συμβόλαιο" φαίνεται να υλοποιήθηκε με συγκεκριμένη ενέργεια που είδε το φως της δημοσιότητας, γεγονός που τον ανησύχησε και τον φόβισε.

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»