Καλός και ζεστός, γενικά, θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτήν την εβδομάδα θα είναι η συνεχής σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.
Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία, από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά, θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες έως 30-32 βαθμούς, στην Πάτρα έως 32-36 βαθμούς και στο Ηράκλειο έως 35-38 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται θερμοκρασίες έως 29-30 βαθμούς Κελσίου στις 30/4.
Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα, τα οποία αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Δείτε την σημερινή πρόγνωση του καιρού όπως μεταδόθηκε στο ΟΡΕΝ
Δείτε την ανάρτηση που έκανε χθες στο fb ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στην οποία παραθέτει πίνακα-μετεώγραμμα με τη ΜΕΣΗ μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά Ηπειρωτικά και την Κρήτη έως και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα! Όπως αναφέρει στα ορεινά τα παράκτια και τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα πρέπει να υπολογίζουμε τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη τη θερμοκρασία.
