Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ετοιμάζουν πάρτι το Πάσχα: Νοικιάζουν από βίλες και σκάφη μέχρι… ελικόπτερα!

beach-bar-party

«Πολυμήχανοι» Έλληνες θέλουν να κάνουν Πάσχα στην Μύκονο

Απίστευτα πράγματα σκαρφίζονται Έλληνες που θέλουν να κάνουν Πάσχα σε νησιά της χώρας μας, παρά το γεγονός πως είναι απαγορευμένη η μετακίνηση εκτός νομού. Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το OPEN, κάποιοι σχεδιάζουν να παρακάμψουν από αέρος και θαλάσσης την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και ετοιμάζονται να κάνουν Πάσχα σε νησιά του Αιγαίου.

Και φαίνεται ότι είναι πολλοί, αφού οι κινήσεις αυτές προκάλεσαν το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. που έχει βάλει στο στόχαστρο τις ενοικιάσεις σκαφών και ελικοπτέρων για προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη την Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τις ενοικιάσεις σπιτιών μέσω Airbnb που έχουν ζήτηση για τη διοργάνωση «κορονοπάρτι».

Ήδη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που κατηγορείται πως νοίκιασε σπίτι στην Καλλιθέα για να διοργανώσει κορονοπάρτι, εν μέσω lockdown, το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, εκτός του νεαρού, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα 10 άτομα. Ο άνδρας που φέρεται να ήταν ο διοργανωτής του πάρτι είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πως είχε νοικιάσει το σπίτι μέσω του Airbnb για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Το θέμα βέβαια των κορονοπάρτι απασχολεί γενικότερα τις Αρχές και ενόψει του Πάσχα. Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τις βίλες στα νότια προάστια που έχουν νοικιαστεί, με την δικαιολογία μάλιστα πως απαιτείται χώρος για 10, 15 ή ακόμα και 20 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, κατόπιν της ανακοινώσεις για «μπλόκα» στις μετακινήσεις εκτός νομού, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τις παράκτιες περιοχές και της Θεσσαλονίκης που είναι έξω από την πόλη, όπως η Περαία, η Αγία Τριάδα, η Επανομή και οι Νέοι Επιβάτες, όπου υπάρχουν βίλες και σπίτια ικανά να φιλοξενήσουν τα έως 12 άτομα που επιτρέπονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στις γνωστές πλατφόρμες, μία βίλα στην Επανομή κοντά στη θάλασσα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο οικογένειες, βρίσκεται περίπου στα 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Αντίστοιχα ακίνητα στην Περαία και άλλες περιοχές μπορούν να βρεθούν από 100 έως 120 ευρώ το βράδυ.

Κι αν αυτές οι τιμές αφορούν τις μονοκατοικίες, εντός πολυκατοικιών μπορούν να βρεθούν από 30 έως 100 ευρώ, ενώ οι πολυτελείς βίλες μπορούν να ξεκινούν από τα 200 ευρώ και πάνω.

Σε άλλο επίπεδο, από τη μια συνεχίζονται τα μπλόκα στις Εθνικές Οδούς ενώ από την άλλη στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν σκάφη αλλά και ελικόπτερα τα οποία νοικιάζουν ιδιώτες για να ταξιδέψουν προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας με προορισμό νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. Οπως όλα δείχνουν και σε αυτές τις περιοχές διοργανώνονται πάρτι το επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης
Την ίδια ώρα η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα εκτοξεύθηκε στα προ Lehman Brothers επίπεδα, 15 και πλέον χρόνια πίσω
Χ.Α. : Κλείνει ο «μαύρος» κύκλος της κρίσης