Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποινική δίωξη σε Φουρθιώτη για 2 κακουργήματα

Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μένος Φουρθιώτης

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε κατά του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το skai.gr, διώκεται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη παράβαση του νόμου περί όπλων και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη.

Επίσης διώκεται για τα εξής πλημμελήματα: Σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, Ηθική αυτουργία σε κατοχή εκρηκτικών, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση για την τέλεση αδικήματος.

Αναφορικά με άλλους τρεις κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για: τρία κακουργήματα: απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και διακεκριμένη παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης για τα εξής έξι πλημμελήματα: Σύσταση συμμορίας, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, οπλοκατοχή, κατοχή εκρηκτικών, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή.

Οι δυο εξ αυτών φέρεται να έχουν ομολογήσει ότι ο Μένος Φουρθιώτη τους έδωσε από 20 χιλιάδες ευρώ στον καθένα  για να πυροβολήσουν εναντίον του σπιτιού του στον Διόνυσο, αλλά και να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του γκαράζ του προκειμένου να συνεχιστεί η φρούρηση του από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί και τηλεφωνικές συνομιλίες του Φουρθιώτη μαζί τους πριν το γνωστό επεισόδιο στην Νέα Ερυθραία κατά το όποιοι οποίο οι δυο πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών.

Όπως έχει προκύψει από την βαλλιστική έρευνα οι δυο κάλυκες που βρεθήκαν στην Νέα Ερυθραία έχουν πέσει από το ίδιο καλάσνικοφ με τους εννέα που ριχτήκαν την επόμενη ημέρα εναντίον του σπιτιού του Φουρθιώτη στον Διόνυσο, Επίσης έχει ταυτοποιηθεί το DNA του ενός σε σακίδιο που άφησε στο σημείο του επεισοδίου στη Νέα Ερυθραία. Και οι δυο δράστες φέρονται να εμπλέκονται σε σπείρα εκβιαστών που δρούσε στον Πειραιά,
Στα σπίτια τους φέρεται να έχουν βρεθεί 30 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει συνεχώς η βενζίνη – Μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή (VIDEO)
«Το 60% είναι φόρος. Είμαστε η 3η πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη στην Ευρώπη», είπε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής
Ανεβαίνει συνεχώς η βενζίνη – Μια ανάσα από τα 2 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή (VIDEO)